Wie ben ik?

Hoi ik ben Els Brekelmans, Natuurgerichte Therapeut van Sta in je levenskracht

Ik heb jaren kinderen en ouders begeleid als gastouder en PGB"er. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan, het was leuk en heel afwisselend. Maar ook zie ik dat de laatste 10/15 jaar veel aan het veranderen is in het wereldje van de kinderen en de ouders. Nu voelen mensen zich vaak moe en lusteloos en hebben daarom niet voldoende energie om optimaal aan het leven te kunnen deelnemen. Een belangrijke oorzaak voor hun slechte gezondheidstoestand is in veel gevallen een voortdurende tekort schietende voeding. Ik bedoel dan ook echte voeding en geen vulling. We weten weinig over wat we zo makkelijk in onze mond stoppen. Zitten er voldoende vitaminen, spoorelementen, mineralen, antioxidanten, eiwitten, goede vetten, koolhydraten, bioflavonoïden, enz. in onze dagelijkse voeding. Door meer kennis te vergaren is het mogelijk de gezondheid bewust te verbeteren en te handhaven. Ons immuunsysteem zal verbeteren door echte voeding. Zodat we de hele dag door over voldoende energie voor werk, kinderen en ontspanning kunnen beschikken. 

Als natuurgerichte therapeut weet ik dat Energie de basis is van het functioneren van het menselijk lichaam. En daarom werk ik vanuit een holistische visie, met de 5 natuurgerichte principes.

  1. Energie
  2. Prikkeloverdracht
  3. Drainage
  4. voeding
  5. levenskunst/ psyche

 Dit doe ik door middel van gesprekken, oefeningen, voedingsadviezen en bewegen. Ik maak gebruik van de volgende werkvormen: mindfulness based cognitive therapie (MBCT), orthomoleculaire voeding, Neuro-Linquistic Programming (NLP), Acceptance and Commitment Therapy (ACT)