voeding

Voor iedereen betekend voeding iets anders. Mensen die van feestjes houden zullen al vlug antwoorden, taart, chips , bier, en vooral lekker veel eten. Je heb ook mensen die altijd met hun figuur bezig zijn en wat een ander wel niet over hun figuur of eetgewoontes vindt.  En dan heb je een hele groep mensen die bepaalde producten niet eten uit principe of omdat ze er ziek van worden.

Maakt niet uit wat voor type mens je bent, voeding is voor iedereen anders.

Als mens ben je nu eenmaal niet het zelfde.

Ik zelf heb altijd gedacht dat ik best gezond bezig was met eten. Niets is minder waar als ik er nu op terug kijk. Ik was als tiener niet dik, maar zat wel stevig in mijn vel. Door een verkeerd zelfbeeld dacht ik dat ik dik was. Nu weet ik dat ik een normaal figuur had. Maar door een slecht zelfbeeld, en diverse lijnpogingen om maar aan het ideaal beeld te voldoen, werd ik steeds dikker. En met mijn lengte zie je er dan al vlug als een propje uit. Na elke lijnpoging ging ik steeds meer wegen, logisch. Ik las en kocht elk boek wat over voeding ging, probeerde de meest idiote dingen uit. Tot ik tot de ontdekking kwam dat ik mijzelf behoorlijk voor de gek aan het houden was. Ik deed inderdaad heel de week ontzettend mijn best, at voldoende fruit, groenten, en soms vlees of vis. In het weekend mocht ik wel iets anders want ik had heel de week toch aan mijn eet plan gehouden. Dus begon de dag met broodje ei en hagelslag. lunch: drie broodjes met kaas, banaan en hagelslag. Vroeg in de avond gingen wij een frietje met snack eten, in de bossen van Oisterwijk. Hoe heerlijk is dat!, Dit is dus mijn valkuil?. Alles waar ik heel de week zo mijn best voor deed, kwam er in het weekend dubbel en dwars weer bij. 

Dit moest anders, maar hoe? Nooit geen friet, broodje of snacks Meer?

Je maakte mij niet wijs dat dit het was, maar ik moest toch iets proberen. Ik begon met in het weekend ook gewoon te koken. Wel speciale  lekkere recepten, want ik ben geen konijn dat alleen maar sla eet. Een hele opgave want ik heb mij nog nooit zoveel betrapt op het maken van excuses om niet te koken.

Na mijn kennismaking met Ayurveda viel het kwartje, mensen zijn inderdaad verschillend. Hebben daardoor ook andere behoeftes.