Sofrologie

De neuropsychiater Alfonso Caycedo heeft in 1960 Sofrologie uitgewerkt tot een spirituele methode, met meditaties en oefeningen. De betekenis van Sofrologie is: sos (harmonie), fren ( bewustzijn), logos (studie). Het doel van Sofrologie is het zoeken naar een holistisch evenwicht. Het is van cruciaal belang om goed te leren ademen, luisteren naar je lichaam, positief denken, of te wel lichaamsbewustwording. 

Voor wie is Sofrologie?

Sofrologie is voor iedereen die niet lekker in zijn vel zit. Met klachten van niet slapen tot stress. Van spierspanning tot negatieve uitstraling. Van piekeren tot geen concentratie. 

De oefeningen kunnen zowel zittend, staand als liggend gedaan worden. Zijn eenvoudig en aangenaam om te doen. Je voelt al na korte tijd meer spierontspanning, hartritme wordt rustiger, bloeddruk daalt en daardoor krijg je een goede ademhaling die zorgt voor een beter immuunsysteem. Dus minder ziektes, beter slapen, zelfverzekerde uitstraling, Minder stress waardoor je weer creatiever en een betere concentratie krijgt. 

Deze oefeningen kun je overal doen, zelfs op je werk of in de supermarkt. En hoe meer je het doet hoe beter het resultaat. 

Deze praktische training bevat veel oefeningen, dus gepaste losse kleding is gewenst. Het kan zowel individueel als in een groep.