« beste wensen voor het nieuwe jaar 2023»

Gepubliceerd op 27-12-2022

Nog een paar dagen en dan is het weer zover, 2022 gaat over in 2023. Rond de feestdagen komen bij de meeste mensen zowel de mooie als vervelende  herinneringen naar boven. dit is goed dat hoort bij het leven. We overdenken onze goede voornemens, wat is er uitgekomen of wat ging in Januari 2022 al meteen de prullenbak in. De meeste voornemens komen niet uit en dat is jammer, maar ook heel logisch. De meeste doelen zijn overdreven hoog gegrepen bv: ik ga dit jaar zeker tien kilo afvallen, ik ga promotie maken, die wereld reis gaat zeker door dit jaar, of ik begin meteen op twee januari in die mooie sportschool. 

Niets is minder waar want bij de eerste tegenslag doen we nog een verwoede poging als het meezit, anders stoppen we er al meteen mee. Vanaf eind februari tot en met begin maart weet niemand meer dat ze met goede voornemens bezig waren, zonde van de tijd en de negatieve energie die je er in gestopt hebt. Gevolg je voelt je teleurgesteld in je zelf.

Om deze teleurstelling te voorkomen kan je beter alle goede voornemens schrappen. Afvallen kan alleen met gezond eten en kleinere porties, ja helaas een dieet helpt niet voor de langere termijn. Promotie maken ligt niet alleen aan hardt werken of de lange jaren dat je ergens werkt. Wil je promotie ga naar je baas/leiding gevende en vraag wat je er voor moet doen om promotie te maken. Je hebt ziel voor de zaak en wil graag je steentje bijdragen. Een reis om de wereld is maar voor een enkeling weg gelegd. Dit kost moed, geld en planning, maar vooral doen. Sporten is gezond, maar negen van de tien sporters vallen terug omdat ze het voor het verkeerde doel doen, Sport omdat je beter in je vel wil zitten, voor je eigen gezondheid. Dit is nog maar een kleine greep van goede voornemens en teleurstellingen. Ik weet dat ik er nog tig bladzijden mee zou kunnen vullen.

Stop er mee, ga genieten van alles om je heen, wees tevreden met wat er is en wat je hebt. Wil je dingen veranderen, verander het dan in kleine stapjes of porties en houd overzicht. Bedenk dat geluk niet ligt in veranderingen maar in je eigen zijn, in tevreden zijn met je eigen ik.

Ik wens iedereen tevredenheid, dat is beter dan succes. succes wordt gemeten door je te vergelijken met anderen. tevredenheid zit in jezelf, je geest en je hart.

voor iedereen een tevreden 2023

geluk-01672155039.jpg