Reflextherapie, is een bijzondere vorm van voet, hand en gezicht massage. Het is een holistische therapie, die ruim 5000 jaar oud is. holistisch betekend het hele lichaam. Wanneer er een gebrek aan evenwicht, ziekte of stress in het lichaam optreedt, wordt het desbetreffende energiekanaal geblokkeerd. Door druk uit te oefenen op je voeten, handen, oren of gezicht gaat via de zenuwuiteinde een prikkel naar het betreffende lichaamsdeel. Afval stoffen worden afgevoerd zodat de energie weer vrijelijk kan stromen.

Reflex behandelen zijn er in verschillende vormen en maten en kunnen veel klachten verminderen of verhelpen. Onder anderen: hoofdpijn en migraine, astma, afvallen, hooikoorts, stress, slecht slapen, vermoeidheid, nek en schouderklachten, en nog veel meer. 

U kunt aangeven wat precies uw klachten zijn, hoelang ze al bestaan en als u dat weet, hoe ze zijn ontstaan. Aan de hand van uw klachten kan ik gericht de drukpunten opzoeken en u laten zien wat er gebeurd. Het is wel verstandig om met u klachten eerst naar een arts te gaan.

heeft u geen klachten maar lijkt het u leuk om eens helemaal te ontspannen, dan bent u ook van harte welkom op de workshop.